Trojka štapova generalno označava inicijalno završavanje određenog zadatka ili projekta. Projekat na kom ste radili samo što nije uspeo. U najmanju ruku, uspostavili ste čvrste temelje i na dobrom ste putu da u bliskoj budućnosti ostvarite svoje ciljeve. U svakom slučaju, postoji još dosta toga što morate da uradite. Sada je vreme da nastavite dalje.

Uspravno

U uspravnom položaju, Trojka štapova je ohrabrenje da sarađujete sa drugima. Ovo je period u kom ćete verovatno dolaziti u situacije da radite u timu i delite svoje ideje sa kolegama. Bitno je da im dozvolite da vam pomognu, jer će vam to mnogo pomoći u završetku projekta. To što ste sami čitav projekat započeli na stabilnim osnovama izaziva poštovanje kod vaših kolega.

U poslovnim pitanjima, možete očekivati velik napredak. Moguće je da će Vam se neke finansijske investicije neočekivano isplatiti. Javljaju vam se nove mogućnosti. Stara ulaganja počinju da se vraćaju. Očekujte period ekspanzije i napretka. U nekim slučajevima, ova karta može predstavljati pozivnicu za neki značajan događaj ili novu poslovnu ponudu. Možda ćete dobiti neke dobre vesti vezane za projekat na kom radite, ili za posao. Moguće je i da ćete uskoro otići na poslovni put, ili poželeti da svoj posao proširite i na nekom drugom mestu.

U ljubavnim pitanjima, ova karta obično predstavlja novu fazu u vezi. Stvorili ste solidnu osnovu i sada ste spremni da se, u određenom smislu, posvetite partneru na višem nivou. Bitno je da budete sasvim otvoreni jedno prema drugom i komunicirate što slobodnije, jer se može javiti neka situacija koja bi zahtevala određenu vrstu „timskog rada“. Ako ste sami, razmislite o tome na kom emotivnom nivou se nalazite; ali verovatno ste, u emotivnom smislu, spremni da sretnete svoju srodnu dušu.

U duhovnom smislu, Trojka štapova može označiti novu fazu emotivnog i duhovnog razvoja. Ova karta je, između ostalog, vezana i za meditaciju i kontemplaciju.

 • formiranje čvrstih temelja
 • timski rad i saradnja
 • deljenje ideja i komunikacija
 • poslovno putovanje
 • završetak prve faze nekog projekta
 • početni uspeh

Obrnuto

U obrnutom položaju, značenja ove karte uključuju probleme vezane za nerealna očekivanja ili odlaganja i zastoje u projektima. U nekim slučajevima, obrnuta 3 štapa mogu biti predznak neslaganja ili prepirki sa drugima. Moguće je da postoji neka vrsta konflikta interesa. Loši odnosi sa drugima mogu usporiti napredak projekta.

Obrnuta 3 štapa mogu govoriti i o tome da imate nerealna očekivanja. Projekat na kom ste radili nije doneo rezultate kakve ste očekivali. Lako se možete suočiti sa odlaganjima i preprekama. Niste uradili sve što je trebalo kako bi zadatak bio uspešno završetn.

U nekim slučajevima, obrnuta Trojka štapova može označavati period čekanja. Ono na čemu radite još uvek nije spremno da se „pusti u pogon“. Bitno je samo da ne gubite veru. Imate još mnogo toga da uradite i pokušajte da budete praktični. Možda ćete morati više da poradite na međuljudskim odnosima kako biste dobili pomoć od drugih. Ne dozvolite svojoj anksioznosti i strahovima da negativno utiču na Vaše sposobnosti da uspešno „krenete u akciju“. Možda ćete morati da načinite korak nazad i ponovo razmislite o svojim ciljevima.

 • neslaganje i konflikti u odnosima
 • odlaganja i zastoji
 • nerealna očekivanja
 • potrebno je više rada
 • potrebno je biti praktičniji

Originalan tekst: http://tarotreadingpsychic.com/tarot-card-meanings-three-of-wands-card-meaning/