Šestica mačeva se uvek odnosi na distanciranje od konflikata, borbe i poteškoća. Patnja je završena. Nov put je pred vama i možete očekivati da stvari krenu boljim tokom.

Uspravno

U uspravnom položaju 6 mačeva označavaju olakšanje nakon teške situacije ili životnog perioda. Sada počinje nov period spokoja i mira. Ako je pitanje vezano za neku konkretnu situaciju, očekujte pozitivne promene. Stvari će se preokrenuti u vašu korist. Ova karta često predstavlja putovanje, moguće je da ćete otići u posetu nekom ko živi daleko od vas.

U nekim slučajevima ova karta govori o tome da je potrebno da preispitate svoje stare probleme i veze. Važno je da se zapitate da li vas i koliko prošlost prati. Ako je pitanje vezano za ljubav, ova karta govori o tome da ste spremni da napustite vezu koja vas više ne ispunjava. Sada je odličan period da raskrstite sa starim obrascima ponašanja i razmišljanja. Prestanite da se opirete i pustite da vas bujica nosi.

  • Oslobađanje od stresa i anksioznosti
  • Prepuštanje
  • Putovanje
  • Napuštanje loših situacija i veza

Obrnuto

U obrnutom položaju Šestica mačeva se obično odnosi na poteškoće da prevaziđete konflikte i tenzije. Možda se osećate kao da ste zaglavljeni i ne možete da nastavite sa svojim životom. Stvari duže vreme stagniraju i ne možete da mrdnete. Možda ćete morati da odložite planirano putovanje. Moguće je da se osećate zarobljenim i ne vidite izlaz iz problema.

Obrnuta Šestica mačeva govori o tome da morate bolje sagledati svoju situaciju. Da li postoji nešto što poričete? Da li odbijate da se suočite sa nečim? Obrnuta Šestica mačeva je poruka da se suočite sa poteškoćama i razmislite kako ih možete rešiti. Ponekad je ova karta znak da neka nerešena pitanja iz prošlosti negativno utiču na trenutnu situaciju. Ovo se posebno odnosi na ljubavne veze. Na određenom nivou postoji unutrašnji konflikt koji sprečava vaš lični razvoj. Morate poraditi na tome.

  • Poteškoće da se napusti teška situacija
  • Zastoji i odlaganja
  • Osećaj zarobljenosti
  • Loše odluke

Originalan tekst: http://tarotreadingpsychic.com/tarot-card-meanings-six-swords-tarot-meaning/