Sedmica mačeva je karta opreza. Sada morate pažljivo da posmatrate svoje okruženje.

Uspravno

Kada se u otvaranju pojavi ova karta, obično vam poručuje da je potrebno da budete nepredvidivi. U odnosima sa drugima morate biti što taktičniji, posebno kada na umu imate neki konkretan cilj. Sada morate razmišljati izvan ustaljenih obrazaca. Ljudi lako mogu predvideti šta ćete sledeće uraditi, pa morate raditi neočekivane stvari. Ponekad je najbolje ćutati o svojim planovima i ciljevima, jer se trenutno u vašem okruženju nalazi neko ko će vam konstantno „podmetati nogu“.

U otvaranju 7 mačeva takođe može da predstavlja nekoga ko radi direktno protiv vas. Moguće da vas taj neko namerno obmanjuje ili manipuliše ili pokušava da vam nekako uništi reputaciju. Sada morate da budete što oprezniji i dobro ispitate ko su vam zaista prijatelji, a ko neprijatelji. Takođe, ova karta može označavati i „prljave poslove“ u svakom smislu. Pre nego što uđete u posao sa nekim, dobro se informišite o toj osobi. Ponekad ova karta označava bukvalno krađu; zatim parnice i pravne probleme. Pazite šta govorite i pišete. Bilo bi dobro da potražite savet.

Na drugom nivou, 7 mačeva ponekad govore o tome da se osećate prevarenim i poraženim. Moguće je da osećate krivicu zbog nekih ranijih postupaka, ili možda želite da pobegnete i izbegnete posledice neke trenutne situacije ili okolnosti. Pazite da time sebi ne učinite medveđu uslugu; beg bi vam se kasnije mogao obiti o glavu. Takođe, potrebno je da sada razmislite o svojim motivima i postupcima. Da li iskorišćavate nekog?

I na kraju, Sedmica mačeva može predstavljati i preseljenje ili promenu u karijeri. Možda shvatate da ste sada spremni  da krenete dalje. Moguće je da ćete preseći svaki kontakt sa ljudima za koje mislite da vam nisu prijatelji.

  • potreba da se bude nepredvidiv
  • potreba da se bude obazriv
  • moguća krađa ili obmana
  • preseljenje

Obrnuto

 Obrnutih 7 mačeva ukazuju da ćete uskoro dobiti izvinjenje. Nešto što vam je uzeto biće vam vraćeno. Možete biti iskritikovani, ali će kritika biti konstruktivna. Budite otvoreni za tuđe sugestije i savete. Dobićete priznanje za svoj rad. Ako želite da uspete, morate uskladiti svoje emocije i razmišljanja. Nemojte gubiti iz vida svoje ciljeve. U otvaranju, obrnutih 7 mačeva upozoravaju na lenjost i neodlučnost. Pazite da ne propustite neku dobru priliku.

  •  lenjost
  •  neodlučnost
  •  izvinjenja
  •  ignorisanje upozorenja

Originalan tekst: http://tarotreadingpsychic.com/tarot-card-meanings-seven-swords-tarot-meaning/

Prevod: Medeja