Sedmica štapova je karta nezavisne akcije. Obično se odnosi na kreativnost i učenje. Uprkos izazovima koji se javljaju, Sedmica štapova dokazuje da možete prevazići sve prepreke posvećenošću i odlučnošću. Ako branite svoja uverenja, trijumfovaćete.

Uspravno

Kada se 7 štapova pojavi u otvaranju, podseća vas da zauzmete stav i borite se za ono u šta verujete. Sada morate biti čvrsti i braniti svoju poziciju. Vaše samopouzdanje i unutrašnja snaga koju posedujete će vam pomoći da se suočite sa oponentima. Iako imate utisak da je borba vrlo teška, nemojte zaboraviti da imate prednost i nemojte se predaviti. Uspeh će doći samo ukoliko ste čvrsti i odlučni. Morate se direktno suočiti sa izazovima i preprekama.

U emotivnom smislu ova karta ukazuje na varnice. Drugi vas podbadaju, ali vaš rad i postignuća govore sami za sebe. Morate ostati hladne glave. Takođe, bitno je da verujete u sebe. Ostanite verni svojim ubeđenjima. Ako i dođe do sukoba sa nekim, nemojte izgubiti kontrolu nad sobom. Iskoristite svoj intelekt i energiju da rešite konflikt.

Ako tražite  nov posao ili prosto želite priznanje za nešto što ste uradili, ova karta je ohrabrenje da to jasno kažete. Sada je vreme da preduzmete akciju. Ovo je takođe period učenja nečeg novog. Projekti koji podrazumevaju pisanje i učenje će naprosto cvetati.

Moguće je da u okruženju imate nekoga ko želi da vas obeshrabri i možda ćete biti prinuđeni da branite svoju poziciju. Vaša nastojanja će uroditi plodom.

U ljubavnim pitanjima 7 štapova upozorava na konflikte ili izazove u vezi. Moguće je da se ne slažete sa partnerom po pitanju toga u kom pravcu treba da ide vaša veza. Najbolje bi bilo da razgovarate hladne glave i tako rešite probleme. U nekim slučajevima, ova karta je predznak suparništva i mešanja neke osobe u vezu. Ako je ovo slučaj, odlučno branite ono što imate i želite i sigurno ćete uspeti.

  • rivalstvo i konkurencija
  • branjenje pozicije
  • uspeh uprkos preprekama
  • odlučnost i posvećenost
  • prednost

Obrnuto

Kada se u otvaranju Sedmica štapova pojavi u obrnutom položaju, obično ukazuje na manjak energije ili odlučnosti kada se suočite sa nekom preprekom. Jednostavno želite da pobegnete od problema ili izbegnete sukob. Uspećete samo ako ne prepustite „meč“ suparniku. U pojedinim slučajevima, najveća prepreka je to što se plašite budućnosti, a ne konkurencija. Ako ne budete pažljivi, mogli biste propustiti neke sjajne šanse.
Ova karta se često odnosi i na manjak samopouzdanja i hrabrosti. U takvim situacijama morate pronaći snagu u sebi i verovati da ipak jeste sposobni da savladate prepreke. Ne dozvolite drugima da vas zaplaše ili iskorišćavaju i nemojte zaboraviti da ste ipak „na svom terenu“.

U izrazito negativnoj konotaciji, ova karta može značiti da bijete bitku koja je unapred izgubljena. Zapitajte se da li je borba zaista vredna toga za šta se borite. Ponekad je najbolje jednostavno napustiti bitku koju ne možete da dobijete.

  • iscrpljenost
  • nedostatak samopouzdanja i energije
  • nepovoljna pozicija
  • gubljenje bitke
  • strah od budućnosti

Originalan tekst: http://tarotreadingpsychic.com/tarot-card-meanings-seven-of-wands-card-meaning/

Prevod: Medeja