Kraljica mačeva je rođena nezavisna. Nije materinski tip, već je više muškobanjasta. Prepuna je novih ideja koje su odraz njenog dubokog intelekta. Ima visoke standarde i služi kao primer drugima. Uvek profitira jer sve predviđa  i planira u detalje. Njen život je baziran na praktičnom sagledavanju realnosti i uvek će slediti svoj razum pre nego srce. Shodno tome, Kraljica mačeva nikad nije žrtva svojih iluzija. Ona čvrsto stoji na zemlji.

Uspravno

U otvaranjima Kraljica mačeva sugeriše da vas čeka period kad morate biti potpuno nezavisni i samostalni. Možete se naći u situaciju koja zahteva vašu asertivnost i izražajnost. Nađite vremena da sagledate svoje potrebe i izrazite ih. Odlučnost i spremnost su najbitniji za njihovo zadovoljenje. Sad je najbitnije da budete analitični, što može značiti i veću posvećenost karijeri nego ljubavnim pitanjima. Kada nađete vremena da sagledate i analizirate situaciju, moćićete i da je preokrenete u svoju korist. Ovo može biti i period otuđenosti od neke bitne osobe.

Možda je vaša pažnja više usmerena na neke nove mogućnosti nego na ljubavnu vezu. Ova karta vas ohrabruje u tome da probate nešto novo. Ovo je vreme kad treba da terate po svom, jer će se isplatiti.

Sa druge strane, Kraljica mačeva može predstavljati i neku konkretnu ženu u vašem životu. To je žena koja je propatila, ali je takođe veoma hrabra i jaka. To može biti i žena koja je odlučila da nema decu, ili je veoma ambiciozna.

  • hrabra ili bezosećajna žena
  • potreba za nezavisnošću
  • odlučnost i snaga
  • ambiciozna žena

Obrnuto

U obrnutom položaju, Kraljica mačeva je žena koju vodi osvetoljubivost. Ona je žena koja može na neki način pokušati da vas ugrozi. Sklona je ogovaranju i izvrtanju činjenica. Budite oprezni i razmislite da li ste nekad nekoga ostavili kivnim i besnim. Veoma je važno da se suočite sa svojim osećanjima. Neko može pokušati da vas izmanipuliše silom ili zastrašivanjem. Proverite sve informacije koje dobijete. U otvaranju, obrnuta Kraljica mačeva vas upozorava da ste stavili naglasak samo na intelektualnu komponentu, što može uzrokovati potpuno isključivanje osećanja. Važno je da ostanete uravnoteženi, fer i da nikome ne sudite.

  • ogovaranje
  • osvetoljubiva žena
  • potreba da se povežete sa svojim osećanjima
  • otuđenost
Prevod: Medeja