Kralj mačeva je veoma inteligentan i ambiciozan. Njegovo analitičko razmišljanje ga čini izuzetnim strategom. Obično je veoma posvećen poslu i traganju za novim znanjem. Razmišlja apstraktno i lako razlikuje istinu i laž. Dopada mu se idealizam, ali ipak ostaje racionalan. Njegove reakcije su hladne, kontrolisane i objektivne. Retko otkriva svoje emocije, jer se plaši da će ga to učiniti ranjivim. Oprezan je i pažljiv, voli da uspostavlja kontrolu i red. Nije lako biti sa njim u vezi. Iako je pažljiv i šarmantan, lako gubi interesovanje. Nikada se ne prepušta emocijama, što ga ponekad čini defanzivnim i distanciranim.

Kralj mačeva je jako predan radu. Sklon je tome da se potpuno identifikuje sa svojim poslom. Vođen uspehom i ambicijom, ponekad se sve njegove veze svode samo na karijeru. Njegova analitička priroda omogućava mu da sagleda situaciju iz svih uglova. To ga čini vrednim radnikom. On je pravedan i obično podržava one kojima je na neki način naneta nepravda.

Uspravno 

Ova karta se uvek odnosi na pitanja istine, harmonije i nepristrasnog prosuđivanja. Ovo je vreme da iskoristite svoje veštine za pregovaranje i pažljivu opservaciju. Vaša objektivnost će vam pomoći. Možete se naći u situaciji da donesete bitnu odluku. U tom slučaju, budite fer i pravedni. Važa nezavisnost će vam pružiti nove liderske mogućnosti. Možete se naći i u situaciji kada ćete morati da se otarasite svojih starih ideja i poimanja sebe. Budite originalni i upotrebite svoju inteligenciju kako biste razmišljali van standardnih obrazaca. Ovo je takođe dobar momenat da zatražite savet stručnjaka.

Sa druge strane, Kralj mačeva ukazuje na to da možda imate poteškoća da uspostavite vezu sa svojim emocijama. Ne smete zanemarivati svoja osećanja. Možda se ponašate previše hladno i suzdržano. To može kod drugih izazvati osećaj da ste bezosećajni i neempatični. U otvaranju, Kralj mačeva može se odnositi i na strah od intimnosti. Možda ne dozvoljavate sebi da se zbližite sa nekim. Ovo je trenutak da dobro razmotrite svoje veze. Da li zanemarujete svoje najbliže? Da li odbijate svaku intimnost?

  • istina i balans
  • objektivnost
  • vešt pregovarač
  • rezervisan ili distanciran muškarac

Obratno

U obrnutom položaju Kralj mačeva može ukazivati na to da ste pretrpeli neku nepravdu. Možda se neko nepravedno poneo prema vama, ili ste bili žrtva diskriminacije. Dobro razmislite i iskoristite svoje intelektualne sposobnosti da to ispravite. Emotivni ispad će samo pogoršati situaciju. Možete se suočiti sa nekim ko je lukav, ili pokušava da vas na neki način ugrozi. U pravnim pitanjima, Kralj mačeva ukazuje na loš ishod. Nemojte koristiti svoju moć kako biste manipulisali ili iskorišćavali druge. Možda vam je potrebno da „pretresete“ svoje dosadašnje obrasce u komunikaciji sa drugima. Možda vaše reči povređuju vama bliske osobe. U otvaranjima Kralj mačeva ponekad savetuje da budete manje oprezni i racionalni. Možda je potrebno da svojim emocijama date potpunu slobodu.

  •  nepravda
  •  manipulativan muškarac
  •  diskriminacija
  •  potreba za izražavanjem emocija
Prevod: Medeja