Vitez pentakla je po svojoj prirodi vredan radnik. On je izuzetno pratkičan i potpuno posvećen detaljima onoga što radi. Zapravo, njegovo samopouzdanje najviše zavisi od nivoa njegovog praktičnog znanja. Fokusiran je samo na svoju produktivnost.

Ličnost Viteza pentakla je jednostavna. On sagledava stvarnost na osnovu onog što može da vidi i opipa. Ne opterećuje se nerealnim očekivanjima. On je čovek koji veruje u zakon uzroka i posledice. Iako ga ponekad smatraju dosadnim, on je samo veoma vredan. Jednom kada odredi cilj, neće stati dok ne dođe do njega. Njegova nepokolebljivost u kombinaciji sa njegovom praktičnošću ga čini čovekom koji ima rešenje za svaki problem. On je osoba od poverenja što ga čini sjajnim prijateljem i dobrim radnikom. On je veran ljubavnik i lojalan prijatelj.

Uspravno

 Vitez Pentakla je karta praktičnosti. Za razliku od ostalih Vitezova, Vitez pentakla je ozbiljan, temeljan i predan. On odražava marljivost, odgovornost i odlučnost. Sve što je vezano za ovu kartu se polako realizuje. Potrebno je neko vreme kako biste videli napredak. Vitez Pentakla predstavlja strpljenje i istrajnost. U otvaranju Vitez pentakla vas podseća da ne odustajete olako od svojih ciljeva. Kroz neko vreme ćete ih sigurno ostvariti.

U pitanjima finansijske prirode Vitez pentakla obično predstavlja uspešan poduhvat na kom ste teško radili. Taj projekat se verovatno razvijao sporo, ali sigurno. Novac vam može iznenada i neočekivano pristići. Ako vas brinu nekretnine, ishod će verovatno ići vama u korist. Posvećenost poslu će vam obezbediti finansijsku sigurnost. U nekim slučajevima, Vitez pentakla može predstavljati poslovno putovanje.

U ljubavnim pitanjima Vitez pentakla predstavlja vernog i posvećenog partnera. On voli duge veze i traži partnera koji će mu biti veran i privržen. Ako ste postavili pitanje vezano za nekoga ko vam se tek pojavio u životu, Vitez Pentakla predstavlja potencijal za ozbiljnu i trajnu vezu.

 •  odgovorna osoba
 •  spor, ali siguran napredak
 •  novi izvori prihoda
 •  napredak
 •  konvencionalnost
 •  poslovna i finansijska pitanja
 •  ozbiljna veza

Obrnuto

 U obrnutom položaju Vitez pentakla može nagoveštavati neočekivani obrt događaja. Možete se suočiti sa odlaganjima vezanim za projekat na kom radite ili novim preprekama na koje niste računali. U pitanjima vezanim za novac, Vitez pentakla označava probleme koji vam ozbiljno mogu uzdrmati finansijsku sigurnost.

Vitez pentakla takođe predstavlja nedostatak inspiracije ili mašte. Previše praktičnosti ubija kreativnost. Možda se previše držite pravila; potrebno je da razmišljate van ustaljenih obrazaca. Ponekad ova karta označava loše isplanirane stvari ili neodgovornost.

Na kraju, obrnut Vitez pentakla može predstavljati depresiju i letargiju. Verovatno ste nezadovoljni poslom ili mislite da je vaš rad potcenjen.

 •  odlaganja
 •  nove prepreke
 •  finansijska nesigurnost
 •  depresija i letargija
 •  neodgovornost, loše planiranje

Originalan tekst:  http://tarotreadingpsychic.com/tarot-card-meanings-knight-of-pentacles-meaning/

Prevod: Medeja