Kada predstavljaju ljude, Kraljice obično predstavljaju ljude koji su zreli i dobro poznaju sebe i druge. Kraljice predstavljaju žensku energiju koja podrazumeva brigu za druge i na taj način one pristupaju životu. Kraljica neguje i hrani svoje ideje kako bi ih sprovela u delo.

Kraljice svoju boju internalizuju. One su majstori da nekoga na blag i nenametljiv način ubede u ono što misle i žele. Ovo me podseća na onu staru izreku „Iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena“. Ona na ljude utiče nežno, nenametljivo, bez demonstriranja sile i ne pokušavajući da nameće bilo šta. Kraljica može biti najmoćnija od svih dvorskih karata upravo zato što niko ne zna kakvu moć ona zaista i poseduje.

Na fizičkom nivou Kraljica obično predstavlja ljude koji imaju između 30 i 50 godina i koji imaju dosta životnog iskustva. Kraljicama su obično predstavljene žene, ali nije redak slučaj da ove karte predstavljaju i žensku stranu nekog muškarca.

Kada predstavljaju događaje, Kraljice se odnose na kreacije i ideje koje polako počinju da se sprovode u delo. Kao ženske karte, kraljice predstavljaju i sve što je vezano za žene, od suptilne seksualnosti pa do majčinstva i brige za druge.

Kraljica pehara je brižna, saosećajna i osetljiva. Ona je dobra žena i predana majka; na emotivnom nivou može da se poveže sa praktično svakim. Ljudi je vole zbog njenog poštenja, iskrenosti i topline. Često je iscelitelj, terapeut ili se bavi nekom vrstom divinacije; ona zna koji problem imate i pre nego što otvorite usta da joj to kažete. Deluje kao da ima pravo rešenje svakog vašeg problema vezanog za odnose sa drugima i osećanja. Vrlo lako se može staviti u vašu kožu i upravo zato vam može pomoći kroz svoju saosećajnost. Takođe poseduje vrlo jaku intuiciju i tuđu emotivnu energiju upija kao sunđer.

Kraljica pehara je simbol svega što postižemo korišćenjem mašte i kreativnosti. Ovo je žena koja ima veoma bujnu maštu i umetničke talente; nežna je i romantična. Obično se sama bavi slikanjem ili pisanjem, voli umetnost, dobru muziku i knjige i generalno sve lepe stvari. Zato poruka ove karte može biti da se više posvetite nečemu kreativnom i da kroz umetnost izrazite svoju ličnost i emocije.

Kraljica pentakla je veoma „majčinska“ karta, jer je više okrenuta ka praktičnom. Ona je prototip Majke zemlje. Ona svoju ljubav pokazuje drugima tako što im kuva, čisti za njima, čini sve što treba kako bi imali „topli dom“, a pored toga je zaposlena i svoju porodicu potpomaže i finansijski. Ona je sposobna da radi puno radno vreme, da se brine o deci, održava kuću i opet joj ostaje vremena da pročita ekonomsku hroniku u novinama. Obično ima svoj lični račun u banci ili štednu knjižicu za koju niko ne zna. Ona daje sve od sebe da stvori toplo i sigurno okruženje za svoju porodicu i voljene i pruža im ljubav i podršku koliko god može.

Kraljica pentakla ukazuje na to da je jako važno da postanete nezavisni, sa redovnim primanjima, ali i dovoljno vremena da ga posvetite svojim bližnjima. Možda trenutno pokušavate da balansirate između porodice i karijre, odnosno da se dovoljno posvetite i jednom i drugom, a da jedno ne trpi zbog drugog. Istovremeno možete pronaći sasvim dovoljno vremena i za sebe u pauzi između ostalih obaveza.

Kraljica mačeva je znak da vam je potrebna potpuna nezavisnost u razmišljanju i prosuđivanju. Morate biti potpuno nepristrasni kada prosuđujete konkretnu situaciju, da obratite pažnju na svaku informaciju koju imate o njoj. Empatija i saosećajnost prema drugima će vas samo odvući sa pravog puta, zato razmišljajte glavom a ne srcem. Ne dozvolite emocijama da vam pomute razum; umesto toga, koristite samo činjenice i zdravu logiku kada donosite odluke.

Kraljica mačeva uvek stvari naziva pravim imenom. Ona brzo razmišlja i lako percipira stvari onakvim kakve su i zato uvek može da prodre u srž stvari. Ona ne obilazi kao kiša oko Kragujevca niti ulepšava svoje komentare i mišljenja. Ona je do bola iskrena kada treba da kaže svoje mišljenje o nečemu i očekuje isto od drugih. Najbolji način da komunicirate sa ovom kraljicom je upravo najveća moguća nepristrasnost i iskazivanje svojih stavova i mišljenja koncizno i iskreno.

Kraljica štapova je ženska energija u elementu vatre. Ona se ne libi da pokaže svoju moć drugima, niti se sklanja pred izazovima. Zbog toga je ona veoma moćan vođa fokusiran na svoje želje i rešen da dobije ono što želi. Zato Kraljica štapova u otvaranju govori o tome da ste jaki, nezavisni, sposobni da se brinete za sebe i ostvarite svoje ciljeve bez obzira na to koliko prepreka vam se može isprečiti na tom putu. Tačno znate šta želite i kako to da dobijete; veoma ste vešti u tome da navedete druge da vam pomognu u ostvarivanju vaših ciljeva. Nije vam teško da ostanete odlučni i fokusirani na ono što ste zacrtali, a da istovremeno budete ljubazni i prijateljski nastrojeni prema svima koji vas okružuju.

Kraljica štapova traži od vas da budete hrabri u svim svojim poduhvatima. Imate mnogo energije i dobro znate u kom pravcu bi trebalo da je usmerite. Veoma ste optimistični, verujete u sebe i imate mnogo ideja koje ste spremni da podelite sa drugima i da ih realizujete.

Originalan tekst: http://www.biddytarot.com/court-cards-queens/

Prevod: Medeja